olje

Byggrynslunsj fra Arne Brimi og Fjordland

Urkornet fra Skj?k tar trendy byfolk med storm. Arne Brimi og Fjordland erobret f?rst landet med byggrynsgr?t fra Skj?k. N? kommer mellomm?ltidet, byggrynslunsj med bl?b?r og bringeb?r.
Da Arne Brimi og Fjordland fant tonen i en byggryns?ker i Skj?k, var det ingen av dem som hadde
trodd byggrynsgr?ten de laget sammen skulle bli s? popul?r. Bygg fra Skj?k er tydeligvis noe folk vil ha. De bestemte seg derfor for ogs? ? lage en byggrynslunsj.
Verken Arne Brimi eller Fjordland gir seg f?r resultatet er helt perfekt. M?let var at lunsjen skulle bli b?de sunn, mettende og ikke minst smake godt. Det ble derfor mange runder med pr?ving og smaking. ?Det er veldig viktig ? ha akkurat nok fl?te i blandingen til ? f? frem den gode smaken sammen med byggrynet, s? da m?tte vi jo g? noen runder f?r vi var helt forn?yde? sier Arne Brimi.
Fjordlands ern?ringsfysiolog, Torill Emblem Nysted, ville at lunsjen skulle v?re s? sunn som mulig. Etter mange runder kom de frem til akkurat perfekt mengde fl?te. Nok fl?te til at smaken slapp gjennom gourmetkokkens kvalitetskontroll, og lite nok til at ern?ringsfysiologen kan anbefale lunsjen som et sunt lite m?ltid. Protein- og fiberinnholdet s?rger for at lunsjen b?de er sunn og mettende.
Kokken fra Lom er glad i den gode smaken av norske b?r, og hva er vel mer norsk enn bl?b?r og
bringeb?r. I tillegg passer disse b?rene perfekt som tilbeh?r til byggrynslunsjen. Lunsjen kommer derfor i to varianter, en med bringeb?r- og en med bl?b?rsyltet?y som tilbeh?r. Med mye b?r og mindre sukker i syltet?yet ble ern?ringsfysiologen ogs? forn?yd.
Lunsjen er blitt en miniversjon av den popul?re byggrynsgr?ten, kun tilsatt litt fl?te og med syltet?y som tilbeh?r.

FAKTA

Bakgrunn for samarbeidet
Kj?rlighet til bygg fra Skj?k og et felles ?nske om ? gj?re n?ringsrik lokalmat lett tilgjengelig var
?rsaken til at Arne Brimi og Fjordland innledet samarbeid.
Arne Brimi er opptatt av norsk matkultur og gode norske r?varer. Byggryn fra Skj?k har han jobbet med i over 30 ?r og han bruker det nesten daglig i en eller annen form.?Det er velig positivt n?r en stor akt?r som Fjordland er opptatt av norsk matkultur og lokale r?varer? sier Brimi. ?Bygg, og spesielt bygg fra Skj?k, er en helt unik r?vare med h?y n?ringsverdi og med en spesielt mild og s?dmefylt smak? fortsetter han.
F?rste resultat fra samarbeidet var Fjordland Byggrynsgr?t som kom p? markedet i februar. Gr?ten ble smykket med Spesialitetsanerkjennelse, og er blitt s? popul?r at Fjordland n? lager fire ganger s? mye av den som opprinnelig planlagt.

Unike skj?kgryn
Det unike med Skj?kgrynet er de ern?ringsmessige kvalitetene og den s?dmefylte smaken. Det er
de spesielle dyrkingsforholdene i Skj?k, med lite nedb?r og kontrollert vanning fra bre- og fjellvann, i kombinasjon med en omtrent dobbelt s? h?y utmalingsgrad av grynet enn det som er vanlig som gj?r Skj?kgrynet ekstra s?dmefylt, protein- og fiberrikt.

Gr?t og trend
Nordmenn har fra tidenes morgen v?rt et gr?tspisende folk. For en tid tilbake konkluderte
trendspesialister med at den trauste gr?ten til og med var blitt b?de trendy og sexy. Nordmenn blir ikke lei gr?t og fortsetter ? nyte den i utallige varianter; b?de hjemmelaget, ferdiglaget og p?
serveringssteder. I 2012 ble det spist hele 13 millioner porsjoner Fjordlandgr?t og bare hittil i ?r er det blitt spist godt over en million porsjoner mer Fjordlandgr?t enn i fjor.

Bygrynslunsj
Byggrynsgr?t med 10 % innpisket fl?te
Sukkerredusert syltet?y som tilbeh?r
To varianter; bringeb?r og bl?b?r
Vedlagt skjer
Nyt Norge merket
150g

N?ringsinnhold Byggrynslunsj
N?ringsinnhold pr 100g:
Bl?b?r Bringeb?r
Energi470 kJ
(112 kcal)466 kJ
(111 kcal)
Protein3,5 g3,5 g
Karbohydrat
– hvorav sukkerart14,2 g
8,6 g14,2 g
8,6 g
Fett
– hvorav mettede fettsyrer4,2 g
2,5 g4,1 g
2,5 g
Kostfiber1,7 g1,7 g

Fjordlands misjon er ? gi deg gode m?ltidsopplevelser som gj?r dagen b?de enklere og bedre.

Similar Posts