teknikk

Nye Fjordlandmiddager

Fjordland lanserer to nye fiskeretter og tre nye kj?ttretter. Fiskeburger fra Lofoten, middelhavsinspirert lammegryte, karbonader, laks og pasta og kylling korma er h?stens nyheter.
Lofoten Fiskeburger
I samarbeid med Lofoten har Fjordland-kokken ?ivind Fosvold komponert en real og spennende rett med Lofotens 80 % fiskeburger.
– ?Lofotens fiskeburger er laget av fersk og lokalfisket torsk og hyse. Burgeren, som best?r av 80 % fisk, har en nydelig fiskesmak og fortjente noe skikkelig godt som tilbeh?r? sier ?ivind.
Som inspirasjon til retten har ?ivind tatt med seg noen av sine favorittkombinasjoner fra sin tid som sjef p? egen restaurant. ?ivind har valgt kaperssm?r, erter og bacon og en fyldig potetmos med selleri og urter som tilbeh?r.
– ?Den rene og gode fiskeburgeren smaker nydelig sammen med de litt syrlige kapersene og de mer s?dmefylte irrgr?nne ertene? avslutter ?ivind.
Karbonader
Fjordlands nye karbonaderett best?r av saftige og smaksrike karbonader, lagd p? ny oppskrift. Fjordlandkokken ?ivind Fosvold har valgt ? erstatte den tradisjonelle brune sausen med en fyldig og surs?t l?kkompott laget p? l?k, vann, r?dvinseddik og smaksavrundet med litt sukker. Til
karbonadene serveres potetmos og gulrotstaver.
Lammegryte
Fjordlands nye lammegryte er laget med inspirasjon fra middelhavet og er med linser og urter. Retten har en base av tomater og r?dvin og masser av norske rotgr?nnsaker.
Til retten har Fjordlandkokken, Frank Baer, valgt blant noen av de beste r?varene Norge har ? by p?. Norsk lammekj?tt er kjent for ekstra god smak og kvalitet. N?r dyrene er p? fjellbeite f?r nemlig kj?ttet en spesielt kraftig og aromatisk smak. Norske rotgr?nnsaker blir ogs? sett p? som en spesialitet i resten av verden. Det kalde klimaet i Norge gj?r at rotgr?nnsakene blir ekstra friske og smakfulle.
– ?Vi langtidskoker gryten i rundt fem timer for at lammekj?ttet skal bli ekstra m?rt og for ? frigj?re alle de gode smakene i r?varene?, forteller Baer.
Lammegryten selges eksklusivt i Rema.
Express Laks og pasta med kremet urtesaus
I Express-serien har Fjordland laget en ny laks- og pastarett med en frisk urtesaus basert p? cr?me fraîche og smakt til med sitron. Norske smaksrike erter og gulr?tter gir retten flotte og friske farger.
Den milde smaken p? retten gj?r at de gode smakene p? r?varene kommer tydelig frem. Glem heller ikke at laks er rik p? omega 3.
Express-retten varmes i mikro i fire minutter, deretter er det bare ? rive av folien og spise med gaffelen som f?lger med retten. Det skal v?re enkelt ? spise ordentlig.
Express Kylling Korma
Da ?ivind Fosvold, kokk i Fjordland, skulle lage en indisk rett valgte han kylling korma. India er kjent for sin sterke og krydrete mat. Korma er blant de mildere indiske rettene og passer dermed godt for den nordiske gane, og for de som er glad i eksotisk mat av medium styrke. Retten er tomat- og yoghurtbasert og inneholder litt fl?te. Hvitl?k, chili, l?k og masser av krydder, som cummin og gurkemeie, gir retten mye og kraftig smak.
Med hele 30 % gr?nnsaker er retten rik p? gr?nt.
S? lenge en har tilgang til en mikrob?lgeovn kan ogs? denne retten enkelt spises hvor som helst. Med vedlagt gaffel kan middagen spises rett ut av emballasjen.

Nye middager:
Fiskeburger med erter, bacon, potetstappe og kaperssm?r, 475g
Karbonader med gulr?tter, l?kkompott og potetmos, 510g
Lammegryte med gr?nnsaker, urter og potetstappe, 510g
Laks og pasta i kremet urtesaus, 350g
Kylling korma, 350g

Fjordlands misjon er ? gi deg gode m?ltidsopplevelser som gj?r dagen b?de enklere og bedre.
1000

Similar Posts