Nyheter fra Fjordland

Blant Fjordlands nyheter finnes produkter for alle d?gnets m?ltider. Havregr?t til frokost, suppe og pasta til lunsj, nye enkle Fjordland-middager, ferske ovnsretter, perlende melkenytelse til dessert og sukkerredusert og laktosefri barneyoghurt.

Her er en oversikt over vinterens nyheter:
Fjordland lunsj
Tidsklemma og en stadig mer aktiv livsstil har frembrakt et behov for flere raske m?ltidsl?sninger. Fjordland lanserer derfor Fjordland lunsj, en serie m?ltider tilberedt i et stort beger det er enkelt ? ta med og spise rett ut av. Skje eller gaffel f?lger med.
Velg mellom f?lgende;
Tomatsuppe med gulrot, chili, appelsin og ingef?r, 380g
Thaisuppe med nudler smakt til med kokos, hvitl?k, sitrongress og chili, 380g
Pasta med bacon i en krydret ostesaus, smakt til med purrel?k og paprika, 300g
Pasta med kj?ttboller i tomatsaus, urter og solt?rket tomat, 300g
Tomatsuppen inneholder hele to av de fem anbefalte enhetene av frukt & gr?nt myndighetene anbefaler oss ? spise daglig. Pasta og kj?ttboller gir én av fem.

Gr?t p? superkorn – havregr?t
Ett ?r etter lanseringen av den popul?re byggrynsgr?ten lanserer Fjordland en ny sunn gr?t ? havregr?t. Normalt lages havregr?t p? gryn. Fjordlands kokker har isteden valgt kuttet havre og kokt gr?ten p? melk. Kuttet havre er mindre bearbeidet enn gryn som er valset. N?r kornene ikke valses kommer den gode, opprinnelige og n?tteaktige havresmaken godt frem. Gr?ten f?r ogs? en lettere konsistens. De n?ringsrike havrekornene er rike p? fiber og er en fin kilde til protein. En porsjon havregr?t fra Fjordland dekker hele 20 % av mengde fiber Myndighetene anbefaler oss ? innta daglig.
Gr?ttrenden fortsetter med uforminsket styrke. I 2013 ble det spist hele 15,2 millioner porsjoner Fjordlandgr?t. Det er 2 millioner mer enn i 2012. Vi spiser ikke lenger bare gr?t p? tradisjonelt vis. Gr?t spises med spennende toppinger og tilbeh?r, og gr?ttapas er blitt et nytt begrep. Topping som b?r, frukt, syltet?y, n?tter og spekemat passer utmerket til Fjordlands havregr?t. Tradisjonsrikt tilbeh?r som kanel, sukker og rosiner smaker og godt p? Fjordlandgr?ten. Pr?v ogs? havregr?t i vaffelr?ren. Da blir vaflene ekstra grove, sunne og gode.
Havregr?t, 370g

Sukkerredusert Safari uten laktose og E-stoffer
Safari barneyoghurt uten E-stoffer har n? blitt enda sunnere. Etter lengre tids arbeid er sukkerinnholdet i Safari ytterligere redusert samtidig som den gode smaken er bevart.
Ern?ringsfysiolog for Safari, Torill Emblem Nysted, har v?rt opptatt av ? gj?re barneyoghurten enda sunnere. Yoghurt inneholder mange n?ringsstoffer som sm? barn trenger for ? vokse. Deriblant protein, som er et viktig byggemateriale i kroppen, og kalsium som styrker benbygningen. ?? redusere sukkermengden har v?rt et viktig tiltak for ? gj?re et allerede kj?rt og n?ringsrikt produkt enda sunnere for de sm? barna? sier ern?ringsfysiologen. Tilsatt sukker i Safari er n? redusert til
kun 4 %[1].
?Ern?ring er viktig, men det m? ogs? smake godt for at barna skal like det? sier Carl André Pedersen, sjef for Safari. Sammen med utviklingsavdelingen har han jobbet for ? redusere sukkermengden uten at smaken skulle forringes. ?Ved ? spalte det naturlige sukkeret som finnes i melk i mindre deler har vi klart ? bevare den s?dmefylte smaken, selv med mindre
tilsatt sukker? forklarer Pedersen.
Safari er ogs? blitt laktosefri. Ettersp?rselen etter laktosefrie barneyoghurter er ?kende, samtidig som utvalget er lavt.
N? f?r barna 5 ulike sukker reduserte og laktosefrie smaker ? velge mellom, som samtidig er helt fri for E-stoffer;
Ape 4 pakk 4 X 125 ml jordb?r / vanilje / fersken / banan
Ape 8 pakk 8 X 125 ml jordb?r / vanilje / fersken / banan
Hai 8 pakk 8 X 125 ml bl?b?r / banan

Gratinerte ovnsretter
Fjordland lanserer to ferske ovnsretter i en emballasje som t?ler s? h?y temperatur at rettene kan gratineres. Middagene; lasagne (425g) og laksefilet med rotgr?nnsaker i ostesaus (420g), kan dermed nytes med en gratinert og gyllen overflate etter kun 15 minutter i ovnen.
Lasagnen er laget p? klassisk vis med krydret kj?ttsaus, lasagneplater og bechamelsaus (ostesaus).
Laksefileten kommer i en kremet ostesaus med rotgr?nnsaker. Gulrot, sellerirot, persillerot, k?lrot, l?k og purre gir b?de god smak til retten og bidrar til et h?yt innhold av gr?nnsaker.

Perlende melkenytelse
Yoplait Perle de Lait er en kremet og fyldig melkedelikatesse som har blitt popul?r i mange land i Europa. Utviklet p? 1990-tallet i Frankrike inntar de tre smaksvariantene; sitron, kokos og vanilje
n? Norge.
Perle de Lait skiller seg fra vanlig yoghurt ved at den smelter i munnen og har en rundere og mindre syrlig smak.
Etter ti ?r i v?rt naboland, Sverige, stiger populariteten fremdeles. Veksten var siste ?r p? 33 %.
Perle de lait kommer i f?lgende varianter;
sitron (4 X 125g)
kokos (4 X 125g)
vanilje (4 X 125g)

Nye Express-middager
Fjordland lanserer tre nye Expressretter; thai kyllinggryte (450g), svenske kj?ttboller
(450g) og kylling sweet & sour (450g).
Fjordland Express har v?rt p? markedet i et ?r og flere av rettene ble raskt popul?re. I en hektisk hverdag er Express-rettene ferdige p? 2,5 minutt i mikro og en slipper oppvask. Ikke brenner en seg p? fingrene heller, det s?rger non-burn sk?len for. Sk?len kan enkelt holdes med en h?nd og gaffel/skje f?lger med.

Sesongens smak fra Yoplait Double 0 %
Traneb?r og sitron er vinterens sesongvariant p? Yoplait Double 0. Lettyoghurten passer perfekt til de som ?nsker ? begrense kaloriene. Yoghurten inneholder verken fett eller tilsatt sukker.
Yoplait Double 0 % traneb?r / sitron: 4 stk ? 125g

[1] Sukkerandelen er
redusert med 33 % fra 6 % til 4 %.

Fjordlands misjon er ? gi deg gode m?ltidsopplevelser som gj?r dagen b?de enklere og bedre.
2000

Authors

Related posts

Top